woensdag 16 november 2016

JOEPIE, HET REGENT !!!! ;-)

Dat was leuk zeg : we stapten met onze laarsjes door de plassen. We sprongen en stampten er in zodat de druppels in het rond spatten.  Met onze parapluutjes liepen we in de wind, we draaiden ze rond en bewogen ze op en neer.  Onder het afdak zetten we onze parapluutjes ondersteboven en -terwijl we ze met één handje vasthielden- stapten we er rond. We probeerden ze ook omgekeerd te laten draaien.













 
 Ondanks onze regenjassen, laarsjes en parapluutjes waren we tóch een beetje nat geworden..  Dan maar terug naar de klas om te spelen en aan onze herfstboom verder te werken.
Eerst even in de kring voor het ochtendritueel, maar oei.... ook Jules was niet droog gebleven, hij had in zijn pyjama geplast... Niet zo erg, een ongelukje. Snel droge kleren en het was weer vergeten.
Daarna zongen we het liedje van "Herfst is gekomen" en deden de bewegingen mee alsof we echte herfstbomen waren. Onze "anciens" deden enthousiast mee, onze twee nieuwkomertjes keken geboeid toe vanop de bank.





 Twee vrijwilligers maakten voor Joren en Mathijs een herfstboom zodat ze vrijdag toch ook iets kunnen mee naar huis nemen.  Joren wou graag de afwerking doen en versnipperde herfstblaadjes onder zijn boom. Nog enkele nootjes en kastanjes erbij en : klaar!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten