dinsdag 14 februari 2017

EEN LEUKE DAG VOL MUZIEK

Vele zieke kindjes vandaag. Het was dan ook super rustig in de klas.
Gisteren mochten we reeds vrij experimenteren met de instrumentjes in de ontdekbak. Vandaag bekeken we ze één voor een en kwamen hun benaming te weten en ook hoe ze juist te bespelen. We luisterden naar de trillende klank van de cymbalen en hoorden het verschil in klank tussen de grote triangel en de kleinere exemplaren.  Met de mettalofoon deden we een oefeningetje over hoge en lage tonen. (we lieten ons vingertje mee op en neer bewegen al naargelang de klank omhoog of omlaag ging.) Om de beurt mochten we er eens op spelen.
De instrumentjes zijn de hele week nog ter beschikking van wie er graag wil op spelen. Morgen gaan we een muziekstoet maken en stappen we door de klas als een echte fanfare!

DONDERDAG MOGEN DE KINDEREN (van K3a) DIE THUIS EEN MUZIEKINSTRUMENTJE HEBBEN DIT MEE NAAR DE KLAS BRENGEN!


 We luisterden naar het verhaal van "Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde".  Tito was een clown van het circus en tijdens het jongleren geraakte hij zijn neus kwijt. In de stad ging hij op zoek naar een nieuwe neus. hij paste er verschillenden maar geen enkele neus was hetzelfde als zijn oude, vertrouwde neus. Er zat niets anders op dan zonder rode neus op te treden. Tijdens het jongleren kwam ineens zijn neus te voorschijn. Wat was Tito blij!

Afbeeldingsresultaat voor Tito neus

We knutselden nog verder aan ons trommeltje en onze schuddoosjes.
Daarna gingen wij turnen met juf Sophie.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten