woensdag 13 september 2017

EEN OEFENING OM HEEL GOED TE LEREN KIJKEN... ENZO


Nadat we onze jasjes hebben uitgedaan en onze boekentas en drinkbus op zijn plaats hebben gezet gaan we samen naar het toilet. Daar zijn ook de kinderen van juf Jantine en juf Liesbeth (K3b)




  Daarna gaan we terug naar de klas om te spelen en te "werken". Vandaag gingen we direct aan de tafel zitten voor een moeilijke oefening.  Wie kan de kleine kaartjes (met verkleinde afbeeldingen van details op de prent) op de juiste plaats leggen en daarna mooi opkleven?! 





En daarna : spelen op de mat met het treintje van Winnie de Phoe.


Of een avontuurlijke wandeling met de pop.










 Na het ochtendritueel : ochtendliedje met Jules, gesprekje, weerkalender, aanwezigheidskalender, en ons liedje van de dagen van de week deden we nog een dansje van "We maken een kringetje".  Dan was het al tijd voor de speeltijd. 
Woensdag + fruitdag.  Vandaag waren het lekkere appeltjes!





 Na het opruimen was het voor Jules tijd voor zijn middagdutje. We deden samen zijn pyjama aan, zetten hem op het potje, poetsten zijn tandjes en deden zijn slaapzak aan.  Jules mocht nog even opblijven terwijl we liedjes zongen met de gitaar. Dan nog een slaapkusje en Jules kon in zijn bedje.  We zetten een mooi slaapmuziekje op en gingen op onze teentjes naar de gang.  












Daarna kwamen we met alle kinderen van de kleuterschool bijeen in de slaapklas voor de "Relationele vorming". Deze keer was het actiepuntje "Iedereen hoort erbij!".  Meer info hierover lazen jullie in de informatiebrief die je kind vandaag meer naar huis bracht.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten