maandag 2 oktober 2017

THEMA "IK VERZORG MIJN LICHAAM!"

Bij het binnenkomen lagen de gekleurde olifantjes klaar.
De kinderen begonnen er spontaan mee te spelen.  Toen kwam de juf meedoen en hebben we de olifantjes per kleur geschikt en gekeken welke stoet de langste/kortste was. 







In onze zithoek hangen allemaal foto's en prenten over het nieuwe thema. We hebben er even naar gekeken en verteld wat we allemaal zagen.

 
Ook op het boekenrek staan nieuwe boeken waarin we veel te weten kunnen komen over ons lichaam (en lichaamsverzorging) en waaruit de juf zeker gaat vertellen deze week!




Via onderstaande link kunnen jullie het liedje vinden dat we leerden : 
"Dit zijn mijn wangetjes.."

(pas op, er zijn verschillende versies. Wij zingen het op deze manier : )
https://www.youtube.com/watch?v=mA__M2joqbU


  We kijken samen naar een prent van Jules. De focus van het gesprekje ging vooral over het verschil tussen jongens en meisjes.  






Na de speeltijd gingen we nog even spelen in de speelzaal en daarna deden we een leuke "aankleed oefening" met een werkblad DOREMINI (de juf had nog enkele boekjes liggen).
We mochten zelf een meisje of een jongen kiezen die we konden aankleden zoals we zelf wilden.
Ik stond ervan versteld dat de kinderen zo goed wisten welke kledij voor een meisje of voor een jongen was. 


  
De juf vertelde het verhaal over Otto die in bad gezet wordt door zijn tante, bij wie hij logeert. 
De kinderen luisterden super geboeid!

Onze poppenkamer was verrijkt met allerlei verzorgingsattributen : babybadjes, verzorgingsgerei, pampertjes, ...  De kinderen gingen direct aan het spelen.













 Morgen, dinsdag, gaan we onze tanden poetsen in de klas. De kinderen brengen hun tandenborstel, bekertje en tandpasta mee. We gaan dan ook een tandenpoetskalender versieren die daarna mee naar huis mag genomen worden. Geef hem een goed plaatsje in de buurt van de badkamer want telkens de tandjes gepoetst worden mag een appeltje gekleurd worden. Zijn alle appeltjes gekleurd : breng de kalender terug mee naar school.  Als beloning ontvangen de kinderen een mooie medaille.

Donderdag gaan we écht poppen wassen. Kinderen die thuis een pop hebben (zonder stoffen buik) die mag gewassen worden mag deze donderdag mee naar school brengen.

BEDANKT !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten