maandag 10 oktober 2016

THEMA VAN DE WEEK : "Mooie kleuren!"

Deze week staat iedere dag een andere kleur in de kijker. Maandag ROOD, dinsdag GROEN, woensdag BLAUW, donderdag GEEL en vrijdag ALLE KLEUREN.  De kinderen mogen telkens in de kleur van de dag naar school komen (kledij of enkele accessoires) en de klas is ook in deze kleur versierd. In de boekenhoek zijn allerlei boekjes over kleuren te vinden en we doen deze week allerlei kleurenspelletjes.


 
Dagelijks gaan we op zoek naar voorwerpen in de kleur van de dag terwijl de juf het liedje zingt (kleur telkens aanpassen) :
We verzamelen alles op een groot blad van dezelfde kleur.
Dagelijks doen we een techniek in de kleur van de dag. Vandaag hebben we geschilderd met verfrollen waarna de juf er grote harten heeft uitgeknipt. Die gaan we straks nog verder versieren.



De juf gaf ons rode lippen en we mochten kusjes afdrukken op een blad. Oooo... hoe gek : Jules werd wakker met een rode neus. Dat wilden wij ook wel hebben!  Net clowntjes!
En daarna in de speelzaal : leuk spelen met allerlei ROOD spelmateriaal!



 
 

1 opmerking:

  1. Oops! Dat briefje over de kleuren was in de boekentas van grote zus blijven zitten. Vanaf morgen doen we zeker mee met de kleuren! Spijtig dat ik vandaag geen roodkapje naar school heb kunnen sturen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen